Sil Deijs

Electric Tattoo Artist

PASSIE EN TOEWIJDING

WIE IS SIL?

Bij Sil Deijs, Nunspeter van origine, onstaat de passie voor tattoos op 8 jarige leeftijd toen een oom, schipper van beroep, z’n tattoos liet zien. Toen Sil elf jaar was, begon hij te oefenen door met de hand op zichzelf en vrienden te tattooeren, omdat de nieuwspierigheid voor het tattooeren niet te bedwingen was. Op vijftienjarige leeftijd, kreeg Sil zijn eerste tattoo bij Hanky Panky (voorheen de shop van Henk Schiffmacher). Daar zag hij toen voor het eerst hoe professioneel tattooeren precies in zijn werk gaat. Vanaf dat moment werd Sil zijn hart gestolen, en wist hij wat hij wilde gaan doen.

De tijden van toen waren nog niet zoals nu en tattooeren was erg onbereikbaar. Vooral als je de juiste mensen niet kende. Daardoor ging Sil aan het werk als tegelzetter. Het laten tattooeren ging echter gewoon door, wat tot gevolg had dat zijn eerste sleeve aangemeten kreeg. Dat was voor die tijd best gedurfd, en vrij uniek.

Daaruit onstonden vriendschappen met andere tattooeerders, werden beurzen bezocht, en naast dat hij al zijn vrije tijd in tattooshops doorbracht, ging hij op een gegeven moment naar texas om zn vakantie bij een tattooeerder door te brengen. De liefde voor het tattoo vak bleef niet onopgemerkt. Dat had tot gevolg dat er, van de toen net geopende PlayersClub Tattoo in Maastricht, een aanbod volgde om daar een apprenticeship te doen. Na deze na twee jaar te hebben afgerond is hij, naast PlayersClub Tattoo, ook bij andere diverse shops en beurzen in Nederland, Spanje, Engeland en België werkzaam geweest.

Nunspeet heeft Sil echter nooit in de steek gelaten, en Sil nunspeet niet. De vriendschappen en loyaliteit die Sil vanuit Nunspeet rijk is, heeft doen besluiten om een terugkeer te maken na ruim elf jaar tattooeren in Maastricht. Sil Deijs Electric Tattooing is geboren. Vanuit zijn eigen Tattoo studio ontwerpt en zet hij tattoo’s, en ontvangt hij regelmatig zeer getalenteerde gast artiesten. Via zijn social media accounts, probeert hij tevens zijn klanten wat kennis bij te brengen over het tattooeren en de historie ervan.

Sil is in jaren hiervoor uitgegroeid tot een zogeheten “allround” tattooeerder, wat wil zeggen dat je bij hem voor veel verschillende stijlen terecht kan. Al het werk van Sil is “custom”, wat betekent dat elke tattoo speciaal en uniek voor de klant word ontworpen, en blijft!